Vodafone Gönüllüleri | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Vodafone Gönüllüleri

Şirket çalışanlarımızdan oluşan Vodafone Gönüllüleri Türkiye Vodafone Vakfı projelerine destek vermektedir.

2014/15 mali yılında sosyal sorumluluk çalışmalarına toplam 1.220 saat ayıran Vodafone Gönüllüleri, aşağıda örnekleri verilen çeşitli faaliyetlerde gönüllü olarak yer aldılar.

Vodafone Gönüllülerimiz, Düşler Akademisi’nde “Engelliliğe Doğru Yaklaşım” eğitimine katıldılar; resim, mutfak, ritim ve pandomim atölyelerine destek verdiler.

“Vodafone İstanbul Maratonu”na katılarak çeşitli dernek ve vakıflar adına bağış topladılar.

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde Düşler Akademisi öğrencileri Vodafone Maslak Plaza’da ağırlandı. Vodafone Gönüllüleri ile beraber ritim gösterisi yapıp Düşler Mutfağı ürünlerinin satışını yaptılar.

Türkiye Vodafone Vakfı; Türkiye Bilişim Vakfı, Düşler Akademisi ve Ataşehir Belediyesi işbirliği ile 1 ay boyunca engelli öğrencilere verilen Engelsiz Yaşam eğitim programında, Vodafone gönüllülerimiz eğitim boyunca engelli öğrencilerin iş hayatında attıkları ilk adımlara destek verdi.

Girişimcilikte Önce Kadın projesi kapsamında, gönüllüler kadınlara teknoloji eğitimleri vererek teknolojinin iş hayatında kullanımı ile ilgili destek verdiler.

Türkiye Vodafone Vakfı tarafından açılan Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde eğitim alan kadınların çocukları ve tüm Somalı çocuklar için yardım kampanyası düzenlediler.

Vodafone Gönüllüleri'nden Geleceğe İlk Adım Okulları İçin Yardım Kampanyası

Türkiye Vodafone Vakfı 2009 yılından bu yana Geleceğe İlk Adım Projesi ile okul öncesi eğitime erişimin düşük olduğu bölgelerde, çocuklarımızın hayata eşit fırsatlarla başlayabilmeleri için onlara kaliteli okul öncesi eğitim olanakları sunarak 81 ilde 573 anasınıfında tam 111.709 çocuk, anne ve öğretmenin hayatına dokundu. Vodafone Gönüllüleri projeye kayıtsız kalmadı ve Geleceğe İlk Adım Projesi kapsamında 2015-2016 yeni okul döneminde çocuklarımız için yardım kampanyası düzenledi.

Toplanan hediyeler okul öncesi öğrencilerimizle paylaşmak üzere Yenimahalle İlköğretim Okulu’nda Vodafone Gönüllüleri tarafından dağıtıldı. Kampanyaya katılan tüm çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Hayat telaşı dediğimiz hengame içerisinde, atladığımız, unuttuğumuz büyük bir gerçek var ki hepimizin birbirimize maddi, manevi ihtiyacı olduğu.

Küçük bir söz, küçük bir hediye, küçük bir yardım gözlerdeki ışıltıyı , yüreklerdeki umudu nasıl büyüttüğünü ve ne yazık ki bunu unuttuğumuzu bugün birkez daha anladım.

Bugünkü ilkokul ziyaretimizde küçük bedenlerdeki kusursuz tertemiz sevgiyi görünce , bunu sürekli yapmam gerektiğini hatırlattığı için Türkiye Vodafone Vakfı’na çok teşekkür ederim.

Yaşadığım duyguyu, hissi sanırım en güzel tarif eden sözcüklerim; “Minik yüreklere küçük dokunuşlar , büyük huzur getirir.

Sabiha Toker/Kurumsal Satış Geliştirme

Çocuklarla vakit geçirebilmek, onlara dokunabilmek, onlara alacağımız hediyelerden çok daha değerli ve anlamlı. Herkesi bu güzel deneyimi yaşamaya davet ediyorum.

Şaziye Özdemir/Finansal Raporlama

Vodafone Gönüllüleri'nden Soma Ziyareti

Türkiye Vodafone Vakfı destekleriyle, Vodafone Gönüllüleri liderliğinde Soma’daki çocuklarımız için yepyeni oyuncaklar, giysiler, ayakkabılar getirerek yardım kampanyası düzenlendi. Toplanan hediyeler Vodafone Gönüllüleri tarafından hediye paketi yapıldıktan sonra Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezimize gönderildi. Temsilen hediyeleri dağıtmak üzere merkezimizi ziyaret eden Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Dr. Hasan Süel ve Vodafone Gönüllülerinden Şengül Baydar, Damla Hacıoğlu ve Cansu Uysalel hediyeleri Somalı çocuklarımızla paylaştı.

Yine Vodafone Gönüllülerimizden Burak Öztürk Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezimizde teknoloji eğitimi vererek Somalı kadınlara tecrübelerini aktardı.

Vodafone Gönüllülerimiz Soma ziyaretleri sonrası duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Soma ziyareti benim için en anlamlı ziyaretlerden biriydi.Soma’ya girmek bile içimi cız ettirdi, maden kazası olan havayı teneffüs etmek , onlarla aynı duyguları daha yakından paylaşmamı sağladı. Türkiye Vodafone Vakfı’nın Önce Kadın merkezinin kadınlara sadece eş ve anne olmayı değil, kendilerini bir kadın , işer yarar bir birey olmayı hissettirdiğini gördüm. Kadınların çoçuklarına, torunlarına , yeğenlerine... dağıttığımız hediyeler ise hem kadınları hem çoçuklarınının yüzünü güldürdü.Bana bakan güzel gözler görmek, hediyelerini benden beklemeleri ise, kendim adıma onları mutlu etmenin hazzını yaşattı. Vodafone Gönüllüsü olarak kadınlarla ,çoçuklarla daha yakından iletişime geçmemi sağladığı için Türkiye Vodafone Vakfı’na teşekkürlerimi iletiyorum. Önümüzdeki gönüllülük projelerinde beraber olmak dileğiyle.
Damla Hacıoğlu

Bu yola çıkmak, o atmosferde bulunmak ve aynı havayı solumak bana tarif edemeyeceğim duygular yaşattı. Soma’daki kadın ve çocukların yüzündeki bir tebessüm bana dünyadaki tüm mutlulukları getirmiş durumda. Hepinizin ellerine ve yüreğine sağlık.
Şengül Baydar

Şirketimizin Sosyal Sorumluluk konusunda hassasiyetini hepimiz biliyor ve Vakfımızın çalışmalarını çeşitli platformlarda duyuyor, öğreniyoruz. Ama her konuda olduğu gibi, yapılanı yerinde görmek, bizzat katılımcılardan tecrübelerini dinlemek ve onların sevinçlerine şahit olmak bambaşka! Bizlere bu imkanı tanıdığınız ve kursiyerlere sertifikalarının dağıtıldığı bu mutlu günde sizlerle olmamızı mümkün kıldığınız için çok teşekkürler. Eğitimlerini tamamlayarak keyif aldıkları bir iş imkanı kazanan Somalı kadınların mutluluğunu görmek bana bir kez daha hatırlattı: önemli olan hayatımızda ve kesiştiğimiz hayatlarda güzel ve güzel olduğu kadar da anlamlı izler bırakmak gerçekten!
Cansu Uysalel

Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezine kadın kursiyerler gelmeden önce merkezi gezerken dikkatimi çeken merkezin duvarlarındaki panolarda Teknolojide Kadın Hareketi projemizin ilk eğitiminin gün sonunda çekilen fotoğrafıydı. Üç yıl önce kendimi böyle ses getiren bir projenin içinde görmek mutlu ve gururlu olarak güne başlamamı sağladı. Eğitimimize 50’den fazla Somalı kadının katılımı ile başladık. Önce yaklaşık bir senedir merkezde neler yaptıklarını kendilerinden dinledim. Gururla ve umutla kendilerini anlattılar. Vodafone Türkiye ve Türkiye Vodafone Vakfı’nı anlattıktan sonra mobil teknolojileri günlük hayatta ve merkezde ürettikleri ürünlerin reklam ve satışında nasıl kullanabileceklerini konuştuk. Mobil Internet ile kendilerine yararlı olabilecek içereklere nasıl erişebileceklerini uygulamalı olarak deneyimleyerek keyifli bir sabah gecirdik. Ürettikleri el işleri ürünlerin ilanlarını sahibinden.com websitesindeki Türkiye Vodafone Vakfı dükkanında nasıl yayınlayacaklarını göstererek eğitimi tamamladık. İlk fırsatta tekrar benzeri bir projede yer almayı dört gözle bekliyorum.
Burak Öztürk

Verdiği teknoloji eğitimiyle Somalı kadınlarımıza destek olan Burak’a, temsili destekleriyle çocuklarımızın yüzlerini güldüren Şengül, Damla ve Cansu’ya ve tabii ki hediyeleriyle destek olan tüm Vodafone çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.