Teknoloji Hayatın Hizmetinde | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Teknoloji Hayatın Hizmetinde

Vodafone Türkiye’nin “Teknoloji Hayatın Hizmetinde” vizyonu çerçevesinde, mobil iletişim teknolojilerine ilişkin global bilgi birikimimizi ve inovasyon gücümüzü, insan hayatına değer ve kolaylıklar sağlamak üzere seferber ediyoruz. Özellikle kadınların ekonomik ve sosyal alanda güçlendirilmesine ve engelli bireylerin toplumsal hayata katılımına yönelik uygulamalarımıza örnekler aşağıdaki gibidir.

Kırmızı Işık

Vodafone Türkiye "Önce Kadın" programı kapsamında kadınlara fırsat eşitliği sağlayarak, toplumsal ve ekonomik hayata eşit katılımlarını desteklemek üzere Kırmızı Işık uygulamasını hayata geçirdik.

Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda, kolluk kuvvetleri ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor. Uygulama, her kesimden kadının kolayca anlayabileceği basitlikte geliştirildi. Acil durumlarda ulaşılması istenen 3 kişi tek tuşla kaydedilebiliyor ve Salla&Uyar özelliğiyle telefonun sallanması ile kayıtlı kişilere mesaj ve konum bilgisi "Acil SMS" olarak gönderiliyor. Ayrıca Alo 183, 155 Polis Imdat, Ambulans ve Jandarma acil numaraları tek tuş ile aranabiliyor. Kırmızı Işık uygulamasında, kadına en yakın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi adresleri, başvurabileceği kuruluşlar ve haklarıyla ilgili bilgiler de bulunuyor.

Vodafone Türkiye, Kırmızı Işık uygulamasını, 2015’in Mart ayında dünyanın önde gelen kozmetik markalarından Avon ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle bir adım ileriye taşıdı.

İlk6Yıl

Türkiye Vodafone Vakfı ve AÇEV işbirliğiyle geliştirilen "İlk6Yıl" uygulaması, çocukların yaşamındaki en önemli dönem olan ilk 6 yıla ilişkin güncel bilgiler sunarak, anne ve babaların hayatını kolaylaştırıyor. Ücretsiz sunulan "İlk6Yıl" uygulaması, 1.200 maddelik bilgi haznesiyle anne ve babalara rehberlik ediyor. İki günde bir kullanıcının telefonuna gelen bilgiler; fotoğraflar, eğitici videolar ve animasyon filmlerle destekleniyor. Uygulama, Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

Uygulamada ayrıca, anne, baba ve çocuk açısından önemli tarihlerin aydedilebileceği takvim, çocuğun boy ve kilosunun takip edilebileceği ölçüm ve yine çocuğa ait fotoğraf ve videoların saklanabileceği ve paylaşılabileceği albüm alanları da bulunuyor.

Engelsiz Dünya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde oluşturulan ve “Düşler Kulübü” çatısı altında, Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteğiyle hayata geçen “Engelsiz Dünya” akıllı telefon uygulaması, engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata katılabilmelerine destek oluyor. Uygulama kullanıcılara bulundukları yerin erişilebilirlik durumunu harita entegrasyonu ile birlikte sunuyor. Engelsiz Dünya uygulaması ülkemizdeki tüm mobil operatörlerin kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak akıllı telefonlara Google Play ve AppStore üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kızılay Kan Bağışı

Türkiye Vodafone Vakfı, mobil teknolojinin insanların iyiliği için kullanılması misyonuyla gönüllü kan bağışçı sayısını artırmak ve kan bağışının sadece acil durumlara özgü değil, düzenli bir alışkanlık haline gelmesi için farkındalık yaratmak üzere Türk Kızılayı ile önemli bir iş birliğine imza attı. İş birliği çerçevesinde, Vodafone “Kan Bağış Noktası Bilgilendirme Servisi”ni müşterilerine ücretsiz olarak sunmaya başladı.

Vodafone ve Türk Kızılayı iş birliğinde geliştirilen mobil uygulama ile tüm operatör kullanıcıları kan verebilecekleri en yakın sabit veya mobil Kızılay kan merkezini harita üzerinde görebilecek, Kızılay’ın gönderdiği bilgileri alabileceklerdir. Hem iOS hem de Android işletim sistemli akıllı telefon sahipleri operatör sınırlaması olmadan bu uygulamadan yararlanabiliyor.

Akut

Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla yürüttüğümüz projelerde, ülkemizde çeşitli nedenlerden ötürü sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan tüm bireylere en yüksek faydayı sağlamak, bu vesileyle toplumumuzda yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak üzere çalışıyoruz.

Sosyal fayda sağlamaya yönelik bir uygulama olan Akut Mobil Uygulaması felaket anında ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye anında erişmeye olanak sağlanıyor. Deprem, yangın, sel, kaybolma gibi acil durumlarda telaş içinde ulaşılamayan tüm bilgilere tek bir SMS ya da akıllı cihazlara indirilecek aplikasyonlar üzerinden kolaylıkla erişmek mümkün. Uygulama Apple App Store ve Google Play Store'dan da ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Ödüllerimiz

Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması – 2015 Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali
Kadına yönelik şiddet vakalarına karşı kullanıma sunulan Vodafone Kırmızı Işık uygulaması, sadece kadınlara ulaşacak şekilde kurgulanan gizli ve yaratıcı kampanyasıyla dünya çapında yaratıcılığın zirvesi olarak kabul edilen Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde Medya kategorisinde "Grand Prix"inin sahibi oldu. Böylece Vodafone Kırmızı Işık kampanyası, Türk reklam sektörüne ilk Grand Prix'yi kazandırmış oldu.

Vodafone Kırmızı Işık, Grand Prix'nin yanı sıra yine Medya kategorisinde Altın Aslan, Promo ve Aktivasyon kategorisinde bir Gümüş Aslan bir Bronz Aslan, Mobil kategorisinde ise Bronz Aslan ödül alarak toplam 5 ödülle tüm dikkatleri üzerine çekti.

Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması – 9. MediaCat Felis Ödülleri
Yaratıcı medya uygulamalarının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Brand Week Istanbul kapsamında gerçekleşen 9. MediaCat Felis Ödülleri’nde Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması dijital alanda ‘‘En İyi Merkezli Entegre Kampanya’’ olarak ödüllendirildi.

Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması – Kristal Elma Ödülleri

Reklam dünyasının en prestijli ödüllerinden 26.sı düzenlenen Kristal Elma ödül töreninde Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması dijital alanda ‘‘En Yaratıcı Marka İletişimi için Geliştirilmiş Mobil Uygulama,’’ ‘‘En Yaratıcı Dijital Kökenli Kampanya’’ ve ‘‘En Yaratıcı Sosyal Sorumluluk Projesi’’ kategorilerinde Kristal Elma’ları toplarken, ‘‘En İyi Entegre Medya Kullanımı’’ dalında da gümüş ödülün sahibi oldu.