Vodafone İstanbul Maratonu’nda Yarını Kodlayan Çocuklar İçin Koşulacak | Türkiye Vodafone Vakfı - Resmi İnternet Sitesi

Vodafone İstanbul Maratonu’nda Yarını Kodlayan Çocuklar İçin Koşulacak

Vodafone, “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu kapsamında, 12 Kasım Pazar günü halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak “Yarını Kodlayanlar” standına gelip kayıt yaptıran ilk 1.000 çocuğa kodlama eğitimi verecek.

Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham vermeyi hedefleyen Vodafone, toplumsal değişim ve gelişime katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği sosyal projeler arasında sinerji yaratmaya devam ediyor. Vodafone, isim sponsorluğunu üstlendiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Spor İstanbul tarafından 12 Kasım Pazar günü “Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz” temasıyla düzenlenecek Vodafone 39. İstanbul Maratonu kapsamında 1.000 çocuğa kodlama eğitimi verecek.

Maraton günü, halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak “Yarını Kodlayanlar” standına gelip kayıt yaptıran ilk 1.000 çocuk, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliğiyle düzenleyeceği kodlama eğitimlerinden faydalanabilecek. Vodafone ayrıca, 9-11 Kasım tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton Fuarı'ndaki standında da kodlama eğitimlerine yönelik bilgilendirme yapacak.

Bir ülkenin geleceğini o ülkenin çocuklarının belirlediğini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

Vodafone olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine önem veriyoruz. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasından başlayarak destek vermeyi hedefleyen bir şirket olarak, eğitimin önemini her fırsatta dile getirmeye, bu konudaki farkındalığın artırılmasına çalışıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız. Maraton günü, halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak ‘Yarını Kodlayanlar’ standına gelip kayıt yaptıran ilk 1.000 çocuğa kodlama eğitimi vereceğiz. Kodlama eğitimlerimiz hakkında bilgi almak isteyen herkesi 9-11 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Maraton Fuarı'ndaki standımıza bekliyoruz.”

30 ilde 10 bin çocuğa ulaşacak

Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat işbirliğiyle çocuklarda kodlama bilincinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiği “Yarını Kodlayanlar” projesiyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Bugüne kadar 11 ilde yaklaşık 4 bin çocuğun kodlama eğitimi aldığı projeyle, 2017-18 mali yılı sonuna kadar 30 ilde 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

30 bin çipli sporcu bekleniyor

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bin çipli sporcunun katılması bekleniyor. Maratona katılan çipli koşucu sayısı Vodafone’un sponsorluğuyla birlikte 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı. Vodafone 39. İstanbul Maratonu ile ilgili güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.maraton.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.

Eğitime katılım koşulları:

• Maratona katılan her veli yalnızca 1 çocuğu kayıt ettirebilir.
  • Eğitim verilecek çocuğun, 7-14 yaş arasında ve okuma yazma biliyor olması gerekmektedir.
  • Eğitim kapsamında çocuklara 4 saatlik “Scratch ile Algoritma ve Kodlamaya Giriş” eğitimi verilecektir.
  • Eğitim programına başvurular ve katılım kontenjan ile sınırlıdır.
  • Eğitimler çocuğun zorunlu eğitim-öğretimini aksatmayacak tarih ve zamanlarda planlanacaktır.
  • Başvuruların tamamlanmasının ardından eğitim takvimi Türkiye Vodafone Vakfıt ve HABİTAT tarafından ayrıca planlanacak olup, eğitimlerin yeri ve tarihini belirten online form, başvuru formunda beyan edilen mail adresine ayrıca gönderilecektir. Gönderilen online formun 10 gün içerisinde doldurulup, gönderilen mail adresi üzerinden cevap verilmesi zorunludur.
  • Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat, eğitim katılım şartnamesinde, eğitimlerin yürütülmesinde ve eğitim takviminde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Habitat Derneği, online forma cevap veren veliler ile eğitim tarihinden en az 7 gün önce teyit amaçlı iletişime geçecektir. Aynı gün içerisinde teyit vermeyen velilerin çocuklarının eğitime katılması mümkün olmayacaktır.
  • Eğitime katılım için başvuru formu ve gönderilen online formun tam ve eksiksiz olarak doldurulması zorunludur. Başvuru formu veya online formun eksik veya hatalı doldurulmasından Türkiye Vodafone Vakfı ve HABİTAT sorumlu değildir.
  • Katılımcılar başvuru formu ve online formda beyan ettikleri bilgilerin doğruluğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Çocukların eğitim yerine ulaşımı ve konaklaması Türkiye Vodafone Vakfı ve HABİTAT sorumluluğunda bulunmamaktadır.